Dinsdag spreekt de koningin weer de troonrede uit.


Moet een demissionair kabinet nog een begroting voor het volgend jaar mogen voorbereiden?

Anders
Het was een andere Prinsjesdag dan normaal. Het meest opvallende was dat de koningin hakkelde tijdens de troonrede. Dit zorgde voor speculatie: Is ze het niet eens met hoe het gaat? Is ze uit haar doen?
We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Doorgaan
60% van de stemmers vindt dat een demissionair kabinet gewoon de begroting voor het komend jaar moet voorbereiden. Dit zou ermee te maken kunnen hebben dat men vindt dat het land gewoon bestuurd moet worden, ondanks moeizaam lijkende coalitieonderhandelingen.
Het lijkt erop dat demissionair minister De Jager overleg heeft gehad met de formerende partijen over de bezuinigingen. Hij noemt dit zelf 'zwaluwstaarten'. Hiermee bedoelt hij dat hij de begrotingen van een gaand en een komend kabinet een beetje in elkaar heeft geprobeerd te vlechten.

Nee
20% van de stemmers vindt dat een demissionair kabinet niet een begroting voor volgend jaar mag voorbereiden. Misschien omdat ze vinden dat er snel een nieuw kabinet moet komen, dat zijn beleid moet ondersteunen met zijn eigen begroting.
Het nieuwe kabinet zou de begroting nog enigszins aan kunnen passen. Door het eerdergenoemde zwaluwstaarten, sluit het toch nog een beetje aan.

Geen mening
Van de stemmers had 20% geen mening.